ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μπλε Φάλαινα» - Σοκάρει η μαρτυρία 14χρονου θύματος: «Χτύπα τον εαυτό σου και στείλε μου βίντεο»

«Μπλε Φάλαινα» - Σοκάρει η μαρτυρία 14χρονου θύματος: «Χτύπα τον εαυτό σου και στείλε μου βίντεο»

«Μπλε Φάλαινα»:Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία και τους γονείς καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις μαθητών που έχουν δεχθεί κρούσεις για να συμμετάσχουν στο επικίνδυνο, διαδικτυακό παιχνίδι.

«Τράβα σφαλιάρες στον εαυτό σου και στείλε μου το βίντεο». Αυτή ήταν η... οδηγία που έδωσε ο άγνωστος, ο οποίος πλησιάσε μέσω facebook ένα δεκατετράχονο αγόρι από το Πολύκαστρο Κιλκίς, προσκαλώντας το να συμμετάσχει στη «Μπλε Φάλαινα».

Ο μαθητής, μίλησε σήμερα Δευτέρα (22/05) για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και τα λόγια του σοκάρουν.

«Μου έστειλε αυτός μήνυμα, μέσα από το messenger του facebook και μου είπε "θες να παίξουμε ένα παιχνίδι; Είμαι η μπλε φάλαινα.

Του είπα ναι, τι παιχνίδι είναι αυτό; Μου είπε "τράβα σφαλιάρες στον εαυτό σου και στείλε μου το βίντεο". Τον ρώτησα ποιος είσαι κι αυτός με μπλόκαρε και δεν φαινόντουσαν τα μηνύματα. Αμέσως ενημέρωσα τη μητέρα μου», είπε το παιδί στην εκπομπή.

Ο 14χρονος, διευκρίνισε ότι η συνομιλία γινόταν στα greeklish ενώ αποκάλυψε ότι «έχω ακούσει ότι έχουν στείλει και σε άλλα παιδιά αλλά έχουν αρνηθεί γιατί γνώριζαν τι είναι η "Μπλε Φάλαινα", εγώ δεν το γνώριζα».

Δείτε το βίντεο με τη μαρτυρία:

Η μητέρα του 14χρονου από το Πολύκαστρο Κιλκίς, κατήγγειλε το γεογνός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι θύμα της «Μπλε Φάλαινας» φέρεται να έπεσε πριν από λίγες μέρες μία 15χρονη από την Κατερίνη. Όπως καταγγέλθηκε, ο άγνωστος συνομιλητής της κοπέλας στο facebook τής ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει χάπια, πράγμα που εκείνη έκανε χωρίς ευτυχώς να αποβούν μοιραία για τη ζωή της.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη «Μπλε Φάλαινα»

Έτσι άρχισαν να γίνονται γνωστοί και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο βάζει τους παίκτες σε ακραίες και σκληρές δοκιμασίες, έχοντας καταναλώσει υπνωτικά χάπια.

Δοκιμασίες που φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία, αφού έχουν καταγραφεί 300 στη Ρωσία, απ' όπου ξεκίνησε το παιχνίδι θανάτου. Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών - πρόκληση γίνεται μέσω social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας πενήντα 50 ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (π.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εεγκλήματος συμβουλεύει εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα», ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D

Μέσω twitter : @ CyberAlertGR




Σχετικές ειδήσεις