ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κλοπές Νοσοκομείων: Αυτοί είναι οι αποδέκτες των πανάκριβων μηχανημάτων

Κλοπές Νοσοκομείων: Αυτοί είναι οι αποδέκτες των πανάκριβων μηχανημάτων

Πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία άλλα και στις Διεθνείς Διωκτικές Αρχές έχουν προκαλέσει οι «ποντικοί» των νοσοκομείων

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΌ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ «ΣΗΚΩΝΕΙ» ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr οι δράστες έχουν «ανοίξει» εμπορικές συναλλάγες με χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, με σκοπό να πουλήσουν τα ακριβά μηχανήματα έναντι μεγάλης αμοιβής.

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε αστυνομική πηγή η συμμορία έχει έρθει σε μυστική συνεννόηση με κατάλληλους σύνδεσμούς προκειμένου ο πανάκριβος εξοπλισμός να μεταφερθει προς Συρία, Αφγανιστάν αλλά και σε αλλές χώρες.

Η παντελής απουσία μηχανημάτων για περίθαλψη τραυματιών από σφαίρες ή από θραύσματα βλημάτων κυρίως σε πνεύμονες και την κοιλιακή χώρα, στις χώρες όπου γίνονται πολεμικές συρράξεις, ήταν η αιτία που παραστρατιωτικές ομάδες αναζητήσαν να αποκτήσουν κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό.

Η Ελληνική Αστυνομία εκτιμά πώς τα κλοπιμαία μεταφέρονται με φορτηγά σε κοντέινερ και στην συνέχεια μέσω πλοίων θα καταλήξουν σε διάφορους προορισμούς. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες διωκτικές αρχές δεν αποκαλύπτουν εάν έχει πραγματοποιηθεί επιχείρηση μεταφοράς του πανάκριβου υλικού εκτός Ελλάδας καθώς είναι σε εξέλιξη διεθνής επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και των πανάκριβων κλοπιμαίων.

Η σπείρα που έχει αδυναμία σε διαγνωστικά μηχανήματα έχει χτυπήσει τέσσερις φορές σε διάστημα επτά ημερών αφαιρώντας με «χειρουργική» ακρίβεια πανάκριβα μηχανήματα.

Η αρχή έγινε από τον Άγιο Σάββα στην Αθήνα και ακολούθησαν Βόλος, Λαμία και Λάρισα. Οι δράστες που είναι καλά διαβασμένοι ενεργούν αστραπιαία και διακρίνονται από «επαγγελματισμό» αφού καταφέρνουν να αποσπούν από γαστρεντερολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων βαριά μηχανήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Πολάκης για τις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διάρρηξης και κλοπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Λαμίας, Βόλου και στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για οργανωμένη σπείρα.

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε εξέλιξη δράση οργανωμένης σπείρας, η οποία διαρρηγνύει κλινικές ή τμήματα δημόσιων νοσοκομείων και υπεξαιρεί συγκεκριμένου είδους ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά και σε ευρεία κλίμακα για την εξέταση ασθενών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τους διοικητές των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση των ραντεβού ασθενών, στα πληγέντα νοσοκομεία, αλλά και τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, με το υπάρχον δυναμικό υπηρεσιών φύλαξης, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης σπείρας είναι θέμα ημερών» αναφέρει ο κ. Πολάκης





Σχετικές ειδήσεις