ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Γιατί το «Παίδων» δεν ενημέρωσε για τη σφαίρα στο κρανίο του μαθητή;

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Γιατί το «Παίδων» δεν ενημέρωσε για τη σφαίρα στο κρανίο του μαθητή;

Θάνατος Μαθητή | Ειδήσεις: Ερωτήματα προκαλεί στο γεγονός ότι τη βολίδα στο κεφάλι του μαθητή την εντόπισε ο ιατροδικαστής και όχι οι γιατροί που προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή - Γιατί στην ανακοίνωση του νοσοκομείου γίνεται λόγος για πτώση εξ΄ιδίου ύψους; - Πότε ενημερώθηκαν οι γονείς για την ύπαρξη βολίδας στο κεφάλι του μαθητή;

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι ο τραγικός θάνατος του 10χρονου μαθητή οφείλεται σε «αδέσποτη» σφαίρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο τραύμα που να προκλήθηκε από σφαίρα, αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Οι γιατροί του νοσοκομείου επιχείρησαν μέσω της ανάνηψης να κρατήσουν το μικρό μαθητή στη ζωή, χωρίς προφανώς να μπουν - σε πρώτο χρόνο - στη διαδικασία της αντιμετώπισης του τραύματος.

Το μείζον ερώτημα είναι αν γνώριζαν οι γιατροί για την βολίδα και ενημέρωσαν υπηρεσιακά την αστυνομία, χωρίς να αναφέρουν κάτι στην ανακοίνωση ή αν δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη βολίδα.

Πρακτικά βέβαια, είναι προφανές ότι ολίγη σημασία έχει αν το έγραψαν ή όχι στην ανακοίνωση, αφού είναι απολύτως βέβαιον ότι οι γιατροί του νοσοκομείου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

Είναι όμως σημαντικό να μάθουμε και τι είπαν στους γονείς του παιδιού τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.

Πότε και ποιοι τους ενημέρωσαν ότι υπήρχε βολίδα στο κρανίο;

Πάντως τα ερωτήματα παραμένουν καθώς στην ανακοίνωση γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «θλαστικό τραύμα στο ινίο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η αιτία θανάτου.

Την αιτία θανάτου τη διευκρίνισε αργότερα ο ιατροδικαστής, καθώς αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία υπηρεσιακά.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας σε κοντινό καταυλισμό των Ρομά- Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε - Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρξε το βράδυ της Πέμπτης 8/06/2017 γλέντι από κατοίκους της περιοχής - Η ασφάλεια Αττικής σαρώνει την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να βρεθεί το όπλο και βεβαίως ο δράστης που πυροβόλησε και προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βολίδα χτύπησε το παιδί «κάθετα» με φορά προς τα κάτω με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγη ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό, όλοι πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε, ενώ τόσο οι δάσκαλοι που παρέλαβαν το παιδί, όσο και οι τραυματιοφορείς που το μετέφεραν στο νοσοκομείο δεν κατάλαβαν ότι ο μαθητής εβλήθη από όπλο.

Ακόμα και η ανακοίνωση του Νοσοκομείου δεν κάνει λόγο για πυροβολισμό.

Το ενδεχόμενο του πυροβολισμού έγινε γνωστό από τον ιατροδικαστή κ. Καλόγρια, ο οποίος βρήκε τη βολίδα μέσα στο κρανίο του άτυχου αγοριού.

Ακούστε τι είπε ο ιατροδικαστής στο CNN.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ήδη έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα από την αστυνομία. Την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια. Αναζητούνται όλα τα πιθανά σημεία απ' όπου μπορεί να έχει βληθεί η σφαίρα. Τα ενδεχόμενα για την αστυνομία είναι όλα ανοιχτά.

Προς το παρόν το περιστατικό στο σχολείο του Μενιδίου δεν συνδέεται με το περιστατικό στον Κορυδαλλό, όπου δύο γυναίκες τραυματίστηκαν στα πόδια από άσκοπους πυροβολισμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ίδια περιοχή υπήρχε γλέντι σε κοντινό καταυλισμό Ρομά.

Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή μετά από μαρτυρίες κατοίκων και γονέων του σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ