ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία ενώ η οικογένεια βυθίζεται στην απελπισία

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία ενώ η οικογένεια βυθίζεται στην απελπισία

Βυθισμένοι στην απελπισία είναι οι συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη ο οποίος έχει απαχθεί από τις 30 Μαρτίου αλλά η Αστυνομία δεν σταματά τις έρευνες έως ότου εντοπίσει τον 54χρονο επιχειρηματία.

Η στάση των διωκτικών Αρχών μετά την επιστολή απόγνωσης της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, είναι σαφής: «Για εμάς η υπόθεση αυτή παραμένει ανοιχτή, μέχρι να βρεθεί το θύμα της απαγωγής», τονίζει κορυφαίο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρει σήμερα (20/06) η εφημερίδα «Ειδήσεις».

«Μοναδικός στόχος μας, η ζωή και η ακεραιότητατου απαχθέντος, κάτι που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις οι αξιωματικοί που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή διακριτικά δίπλα στην οικογένεια. Ελπίζουμε ότι, παρά τις αντιξοότητες, στο τέλος όλα θα πάνε καλά», συνεχίζει.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

lempidakis3

Η δραματική ανακοίνωση της οικογένειας

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικοί του άνθρωποι, για πρώτη φορά μετά την 30η Μαρτίου, οπότε και απήχθη, φανερώνουν την απόγνωση και την ανείπωτη θλίψη τους καθώς πλέον περιμένουν ένα θαύμα για να ξαναδούν τον 54χρονο.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς σταματούν», αναφέρει η οικογένεια Λεμπιδάκη.

«Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.

Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη»

Τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Είμαι καλά, δώστε τους ό,τι ζητούν. Είδα χθες στις ειδήσεις ότι βγήκε ο Μακρόν», είναι τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους οικείους του. Αυτές οι λέξεις ήταν η τελευταία απόδειξη ζωής που είχε η οικογένειά του στην Κρήτη.

Οι απαγωγείς, για να αποδείξουν ότι ο 54χρονος επιχειρηματίας είναι ζωντανός, χρησιμοποίησαν ως στοιχείο της επικαιρότητας τις γαλλικές εκλογές ώστε να μην υπάρχει η υποψία ότι το βίντεο γυρίστηκε σε προγενέστερο χρόνο.

Άφησαν ένα usb κάτω από μια πέτρα σε ένα δρόμο, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του επιχειρηματία, αλλά στον ίδιο νόμο, και ειδοποίησαν στενό συγγενικό του πρόσωπο να πάει να το παραλάβει.

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε τελευταία φορά sms από τους απαγωγείς με τα αιτήματά τους στις 26 Απριλίου. Έκτοτε έχουν περάσει 54 ολόκληρες ημέρες χωρίς καμία επικοινωνία. Οι απαγωγείς έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία και οι ελπίδες να είναι ζωντανός ο επιχειρηματίας λιγοστεύουν επικίνδυνα.

«Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ», ήταν ένα από τα τελευταία γραπτά μηνύματα των απαγωγέων που έλαβε η οικογένεια Λεμπιδάκη.

Η επικοινωνία αυτή έγινε πριν από 33 ημέρες, δηλαδή 20 μέρες μετά το βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς και αποδείκνυε πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Σύμφωνα με τον Ant1, η οικογένεια απάντησε ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό. Τότε, υπήρξε σύντομη διακοπή της επικοινωνίας και λίγο αργότερα ήρθε νέο μήνυμα από τους απαγωγείς, το τελευταίο που έχει μέχρι σήμερα η οικογένεια:

«Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς», ήταν η τελευταία κουβέντα.

Σχετικές ειδήσεις