ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Οικογενειακή τραγωδία - Πέρασε τον γιο του για κλέφτη και τον πυροβόλησε!

Κρήτη: Οικογενειακή τραγωδία - Πέρασε τον γιο του για κλέφτη και τον πυροβόλησε!

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτιλύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου (08/07) στην Κρήτη, όταν ένας 85χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του

Με μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης υπο τον συντονισμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Κωνσταντίνου Λαγουδάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Γιώργου Λυμπινάκη, λίγο μετά τις 2:30 το ξημέρωμα, έκαναν έφοδο στο σπίτι στο οποίο είχε κλειστεί ο 85χρονος ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο γιο του νομίζοντας πως πρόκειται για κλέφτη.

Μόλις πλησίασε και είδε πως πρόκειται για τον ίδιο του τον γιο, βρέθηκε εκτός εαυτού και στην συνέχεια για πολλές ώρες, πυροβολώντας, δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι.

Μάλιστα, από τους πάνω απο 100 πυροβολισμούς που έριξε με την καραμπίνα, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ο οποίος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου για τις πρώτες βοήθειες.

Ο 85χρονος σε κακή ψυχολογική κατάσταση παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κ.Υ. Καντάνου και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων όπου παραμένει φρουρούμενος, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σορός του γιού του προκειμένου να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 85χρονος

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων αντιμετωπίζει ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε στον οικισμό Άγιοι Θεόδωροι της Παλαιόχωρας Χανίων.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ανείπωτη τραγωδία που έπληξε μια οικογένεια στην Παλαιόχωρα, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένας 55χρονος πατέρας δύο παιδιών, πήγε με την σύζυγό του να δουν τον πατέρα του, ο οποίος διαμένει μόνος του στο μικρό χωριό Άγιοι Θεόδωροι που είναι κοντά στην Παλαιόχωρα.

Ο 55χρονος βρήκε κλειστή την πόρτα και καθώς χτυπούσε αλλά δεν άνοιγε ο πατέρας του, ανησύχησε και τότε προσπάθησε να μπει παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Ο 85χρονος μόλις αντιλήφθηκε πως κάποιος έμπαινε από το παράθυρο, πήρε ένα όπλο και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μόλις πλησίασε και είδε πως πρόκειται για τον ίδιο του τον γιο, βρέθηκε εκτός εαυτού και στην συνέχεια για πολλές ώρες, πυροβολώντας, δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, ενώ κλήθηκαν διαπραγματευτές και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών, με τους αστυνομικούς να κάνουν έφοδο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα και να δίνουν τέλος στο θρίλερ.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις