ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Το κινητό τηλέφωνο θα μιλήσει για τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Το κινητό τηλέφωνο θα μιλήσει για τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος | Ειδήσεις: Σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο επιδίδονται πλέον τα αρμόδια κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες που το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017) δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 52χρονο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Πού στρέφονται πλέον οι έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου – Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι διασυνδέσεις των δύο δραστών αλλά και τα ψηφιακά ίχνη τους – Τι θα δείξει η βαλλιστική εξέταση

Αναζητείται ο εντολέας του θανάτου

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν πλέον, κατά πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησαν στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (12/10/2017) οι δύο αλλοδαποί δράστες και έκλεισαν το ραντεβού θανάτου με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Το ζητούμενο είναι ποιος έδωσε την εντολή στους δύο εκτελεστές να προχωρήσουν στην ανόσια πράξη τους, ποιος είναι, με απλά λόγια, ο «εγκέφαλος» αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακά ίχνη

Όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές, κατά πάσα πιθανότητα οι δολοφόνοι του δικηγόρου απενεργοποίησαν το κινητό τηλέφωνο μετά τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης (15/10/2017).

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό των ψηφιακών ιχνών που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Ωστόσο, οι Αρχές εξακολουθούν, μέσω ειδικού λογισμικού να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή από πού και προς ποιον έγιναν περίεργες τηλεφωνικές κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων, δέκα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου.

Ήταν συμβόλαιο θανάτου ή εκφοβισμός;

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αστυνομικοί, εκτιμάται πως οι δράστες ήθελαν αρχικά να εκφοβίσουν το θύμα, ωστόσο το περιστατικό κατέληξε στη δολοφονία του δικηγόρου.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές «βλέπουν» δύο διαφορετικά γκρουπ δραστών, καθώς άλλοι είναι οι φυσικοί και σίγουρα άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Φως» από τη βαλλιστική και τις σημειώσεις του θύματος

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει περισσότερες απαντήσεις και περαιτέρω στοιχεία από την έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα που σκότωσε τον γνωστό δικηγόρο.

Εξάλλου, σημαντικές πληροφορίες θα παράσχει και η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, η ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, εξετάζονται ενδελεχώς και οι ιδιόχειρες σημειώσεις του 52χρονου δικηγόρου, καθώς δεν αποκλείεται ακόμη και αυτές να «φωτίσουν» τα πρόσωπα του ηθικού ή των ηθικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις αλλά και το χρονικό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σχετικές ειδήσεις