ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτό είναι το «σατανικό ζευγάρι» που λήστευε ηλικιωμένους τάζοντας σεξουαλικές συνευρέσεις (pics)

Αυτό είναι το «σατανικό ζευγάρι» που λήστευε ηλικιωμένους τάζοντας σεξουαλικές συνευρέσεις (pics)

Η 35χρονη και ο 34χρονος συνεργός της είχαν «χτυπήσει» στις περιοχές τηςΡαφήνας, του Μαραθώνα, της Αρτέμιδας, του Παλαιού Φαλήρου και της Ηλιούπολης.

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη (26/10), κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο, είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της 5ης Οκτωβρίου 2017, στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας - Πικερμίου, για διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων.

Η 35χρονη προσέγγιζε μοναχικούς ηλικιωμένους σε καφετέριες της Αττικής και με την υπόσχεση της σεξουαλικής συνεύρεσης, τους έπειθε να μεταβούν στην οικία τους. Εκεί, με τη χρήση υπνωτικών χαπιών που έριχνε στο ποτήρι με το ποτό τους, τους έφερνε σε κατάσταση αναισθησίας ή αδυναμίας για αντίσταση και αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα καθώς και άλλα αντικείμενα ενώ ο συνεργός της εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμμορίας, της ληστείας κατά συρροή καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών (αγορά- κατοχή).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΖΑΧΑΡΙΟΥ Δέσποινα του Νικολάου και της Ασημίνας, γεννηθείσα στις 7-3-1982 στην Νίκαια

astynomia1
astynomia2

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Γεράσιμο του Βελισσαρίου και της Μαρκούλας, γεννηθέντα στις 6-1-1983 στον Πειραιά

astynomia3
astynomia4

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 17-4-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29413 ή 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας- Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις