ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο Επαναστατικός Αγώνας συνδέεται με τους «Πυρήνες»: Ρούπα - Αθανασοπούλου γνώριζαν τον Γιαγτζόγλου

Ο Επαναστατικός Αγώνας συνδέεται με τους «Πυρήνες»: Ρούπα - Αθανασοπούλου γνώριζαν τον Γιαγτζόγλου

Την σχέση του 29χρονου κατασκευαστή των τρομοδεμάτων με την αρχηγό του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα αποδεικνύουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τις ιδιόχειρες σημειώσεις που ήρθα στο φως της δημοσιότητας.

Να σημειωθεί ότι ο 29χρονος «κατασκευαστής» που βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, λειτουργούσε για λογαριασμό των «Πυρήνων της Φωτιάς», με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής να έχουν τονίσει εδώ και καιρό την σχέση «συνεργασίας» της προαναφερθείσας οργάνωσης με τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.gr, η Αθανασοπούλου (του Επαναστατικού Αγώνα), όχι μόνο γνώριζε τον «κατασκευαστή» των «Πυρήνων της Φωτιάς» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, αλλά όπως φαίνεται από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν σπίτι της με το τηλέφωνο του 29χρονου, φαίνεται πως είχαν και επικοινωνία, η οποία μπορεί να ήταν και συστηματική.

Η ιδιόχειρη σημείωση που βρέθηκε στο σπίτι της Αθανασοπούλου ήταν καρφιτσωμένο σε έναν μικρό πίνακα και ανέγραφε το όνομα «Νώντας» με κεφαλαία γράμματα. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο.

Την περιέργεια της αντιτρομοκρατικής, παράλληλα, έχει κινήσει και μια άλλη σημείωση στο εν λόγω σημειωματάριο της Αθανασοπούλου και έχει μπει στο «μικροσκόπιο». Πιο συγκεκριμένα στο μήνα Ιανουάριο και ημέρα Σάββατο υπάρχει η εξής ιδιόχειρη σημείωση «ΑΧ. Ραντ..με Ντ.»

Οι αρχές ψάχνουν αν η Αθανασοπούλου εννοεί κάποιο ραντεβού στην Αχαρνών - εκεί που ήταν η γιάφκα του 29χρονου - και να εννοεί σε συντομία τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ως Ντίνο…

Ένα άλλο στοιχείο που έχουν λάβει υπόψιν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής είναι επίσης πως, ενώ η Πόλα Ρούπα στην επιστολή της υποστηρίζει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν συνεργάζεται με άλλη τρομοκρατική οργάνωση, «ξεχνά» να ξεκαθαρίσει αν γνωρίζει ή όχι τον 29χρονο. Από την άλλη μεριά όμως το ψηφιακό της αρχείο που κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, αποδεικνύει ότι η Ρούπα γνώριζε αλλά και συνεργαζόταν με τον κατασκευαστή των τρομοπακέτων…

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο μιας εκ’ των πλαστών ταυτοτήτων που είχε έτοιμες για να κατασκευάσει η Ρούπα ήταν μια εκ των οποίων πήρε ο 29χρονος και έβαλε μόνο τη φωτογραφία του. Τη συγκεκριμένη ταυτότητα μάλιστα, χρησιμοποίησε για να νοικιάσει τη γιάφκα στην οδό Αλκαμένους στην Αχαρνών, όπου βρεθήκαν εκρηκτικές ύλες και προς κατασκευή νέοι τρόμοφακελοι.

ταθτοτητα

Στο 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συγκροτήθηκε μια μικρή επιχειρησιακή ομάδα με απόλυτα στεγανά. Η ομάδα δούλευε αθόρυβα χωρίς να γίνει η παραμικρή διαρροή ενώ για την κάθε εξέλιξη ενημερωνόταν μόνο και απευθείας ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Όταν πια πριν από περίπου πέντε μήνες εντοπίζεται το διαμέρισμα γιάφκα του 29χρονου, η αντιτρομοκρατική καταφέρνει να γίνει η σκιά του και να έχει πάντα δυο ζώνες παρακολούθησης γύρω από το σπίτι, χωρίς μάλιστα ποτέ ο βομβιστής να καταλάβει το παραμικρό παρά το γεγονός ότι έπαιρνε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και εφάρμοζε όλους τους κανόνες που τους είχαν υποδείξει για να χάνονται τα ίχνη του. Μόνο που ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου δεν ήξερε ότι δεν τα θα κατάφερνε...

Σχετικές ειδήσεις