ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χίος: Την Τρίτη (28/11) απολογείται ο πα-τέρας που φέρεται να βίασε το 11 μηνών παιδί του

Χίος: Την Τρίτη (28/11) απολογείται ο πα-τέρας που φέρεται να βίασε το 11 μηνών παιδί του

Παραπέμπεται με τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αιμομιξίας και της αποπλάνησης σε βάρος ανηλίκου

Με τρεις βαριές κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπεται την Τρίτη στην Ανακρίτρια Χίου ο Αφγανός πατέρας που φέρεται ότι βίασε το 11 μηνών παιδί του την ώρα που απουσίαζε η μητέρα του στο σπίτι.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου του καταλόγισε τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αιμομιξίας και της αποπλάνησης σε βάρος ανηλίκου.

Η υπόθεση

Ο κατηγορούμενος Αφγανός είχε και στο παρελθόν εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά προς τα οικεία του πρόσωπα, χωρίς ωστόσο, ειδικότερα η σύζυγός του να καταγγείλει οτιδήποτε στις αρχές. Η συμπεριφορά του ήταν και ο λόγος που οι αρχές αποφάσισαν να χωρίσουν την οικογένεια με αποτέλεσμα ο μεν πατέρας να παραμείνει στη ΒΙ.ΑΛ., η δε μητέρα μαζί με το 11 μηνών βρέφος να διαμείνουν σε διαμέρισμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η μητέρα του βρέφους πριν από 5 ημέρες έκανε δεκτό τον σύζυγό της στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης (23/11) κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το σπίτι ο κατηγορούμενος Αφγανός βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το νοσηρό σχέδιό του και να βιάσει το βρέφος.

Τα στοιχεία του ιατροδικαστή

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (24/11) και αφού οι αρχές είχαν συλλάβει τον πατέρα του βρέφους, μετέφεραν το παιδί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για ιατροδικαστική εξέταση. Σε πρώτη φάση αναγνωρίστηκαν σημάδια βιασμού στο σώμα του παιδιού ωστόσο απομένει να παρθεί και γενετικό υλικό για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο πα-τέρας πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί στην Ανακρίτρια το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: politischios.gr

Σχετικές ειδήσεις