ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αθήνα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Αθήνα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στο κέντρο της Αθήνας και στην Δυτική Αττική, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Καραϊσκάκη, Άγιος Παντελεήμονας, Παγκράτι και Κυψέλη), το περασμένο Σάββατο (25/11).

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 49 ετών (αρχηγός) και δύο Έλληνες, αμφότεροι ηλικίας 57 ετών. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη και ένας 56χρονος Έλληνας για χρήση ναρκωτικών.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 6.265 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 130 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 145 γραμμάρια νοθευτικής ουσίας, μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποιήσεις ατόμων και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η ιεραρχική δόμηση του εγκληματικού κυκλώματος, οι ρόλοι των μελών του και η παράνομη δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ως προς τον ρόλο των δραστών, ο 49χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ την μεταφορά των ναρκωτικών πραγματοποιούσε ο 57χρονος ημεδαπός με ταξί στο οποίο εργαζόταν ως οδηγός.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις