ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Από κρύπτη «ξετρύπωσαν» τον καταζητούμενο «βασιλιά των τσιγγάνων»

Λάρισα: Από κρύπτη «ξετρύπωσαν» τον καταζητούμενο «βασιλιά των τσιγγάνων»

Χειροπέδες σε φυγόποινο ο οποίος κρυβόταν σε μια κρύπτη στο σπίτι του, στη Γιάννουλη της Λάρισας, πέρασε η Αστυνομία.

Ο 62χρονος Κώστας Βιλανάκης βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων της Αστυνομίας, από τον περασμένο Μάιο, όταν και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, το οποίο αντιστοιχούσε σε φυλάκιση 7 ετών, 6 μηνών και 7 ημερών, για τη δολοφονία του ανιψιού του το 1998, στον καταυλισμό των Ρομά, στη Γιαννούλη Λάρισας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο δράστης είχε αφεθεί ελεύθερος με πριοριστικούς όρους, αλλά εμπλεκόταν στη μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε το 2003-2004. Στο κύκλωμα εκείνο ήταν 49 οι κατηγορούμενοι και η δικογραφία ξεπερνά τις 2.000 σελίδες. Χαρακτηριστικά, αναφέρει το δημοσίευμα, σε μια περίπτωση, όπως κατέθεσε το θύμα, τα μέλη της αδίστακης συμμορίας ζητούσαν να πουλήσει το νεφρό του για να τους ξεχρεώσει.

Με βάση τη συμμετοχή του στη σπείρα αυτή, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης αλλά λίγο μετά τα ίχνη του χάθηκαν. Έδινε κανονικά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μέχρι την έκδοση του νέου εντάλματος σύλληψης, όταν και εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας τον αναζητούσαν αλλά πάντα τον έχαναν. Οι πληροφορίες που έφτασαν στους αστυνομικούς τις τελευταίες ημέρες έλεγαν πως κρύβεται στο σπίτι του στη Γιαννούλη. Πάνοπλοι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας αλλά δεν τον βρήκαν. Τότε έκαναν φύλλο και φτερό την οικία και διαπίστωσαν ότι η «πλάτη» του κρεβατιού ήταν αφύσικα μεγάλη.

Όταν μετακίνησαν το κρεβάτι βρήκαν την κρύπτη μέσα στην οποία ήταν κρυμμένος ο 62χρονος φυγόποινος, ο οποίος συνελήφθη και σήμερα (27/12) οδηγείται στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι η κρύπτη ήταν κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, διαμορφωμένη σε δωμάτιο, όπου μπορούσε κανείς να παραμείνει για αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο σπίτι του 62χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία, ασύρματοι συντονισμένοι με την συχνότητα της αστυνομίας, ναρκωτικά δισκία και αναβολικά φάρμακα, κυνηγετικά όπλα, δύο αεροβόλα όπλα και φυσίγγια.

Σχετικές ειδήσεις