ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Χειροπέδες σε 45χρονη που έστειλε φάκελο με πυροκροτητές σε δικηγόρο και έμπορο

Βόλος: Χειροπέδες σε 45χρονη που έστειλε φάκελο με πυροκροτητές σε δικηγόρο και έμπορο

Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί από την Τρίτη (30/1) τις Αστυνομικές και τις Δικαστικές Αρχές του Βόλου, αφού συνελήφθη μια 45χρονη Αθηναία, που κατάγεται από τον Βόλο, με τις κατηγορίες της εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών.

Η σύλληψη της 45χρονης Αθηναίας έγινε έπειτα από καταγγελίες ότι έστειλε σε ταχυδρομικούς φακέλους ηλεκτρικούς πυροκροτητές σε μία 46χρονη Βολιώτισσα που ασχολείται με το εμπόριο, αλλά και στην 52χρονη δικηγόρο της, προκειμένου να τις εκφοβίσει και να «πάρει πίσω» χρήματα που δήθεν είχε δανείσει στην 46χρονη.

Η Βολιώτισσα έμπορος βρήκε στο κατάστημά της, τις προάλλες, έναν φάκελο που περιείχε έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή. Ανάλογος φάκελος περίμενε και τη δικηγόρο στην θυρίδα του γραφείου της.

Ενημερώθηκε αμέσως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών που έσπευσαν, διαπίστωσαν ότι πράγματι οι δύο φάκελοι περιείχαν πολύ επικίνδυνους μηχανισμούς, που θα μπορούσαν να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.

Είχαν προηγηθεί απειλητικά μηνύματα, από πολύ καιρό πριν, για υποτιθέμενο ποσό 15.000 ευρώ και τις τελευταίες ημέρες έφθασε και μήνυμα ότι «θα σας κάνω κομματάκια».

Η αστυνομία έφθασε σύντομα στην άκρη της υπόθεσης και συνέλαβε την 45χρονη η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοια υπόθεση.

Η φερόμενη ως δράστης και αποστολέας των φακέλων ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη μετήχθη συνοδεία αστυνομικών στα Δικαστήρια του Βόλου.

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά μετά την απολογία της στην ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις