ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό τη μέρα του συλλαλητηρίου - Ποιοι εμπλέκονταν

Σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό τη μέρα του συλλαλητηρίου - Ποιοι εμπλέκονταν

Ένα σχέδιο απόδρασης ποινικών κρατουμένων της ελληνικής «μαφίας» αλλά και έγκλειστων της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έρχεται στο φως της δημοσιότητας - Πώς θα ακινητοποιούσαν τους φύλακες

Την ημέρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, είχαν προγραμματίσει την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ημέρα κατά την οποία ήταν απασχολημένος μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες που είχε στο κελί του Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για την παροχή «υποβοήθησης» στην εφαρμογή του σχεδίου «Γοργοπόταμος», των Πυρήνων και του δραπέτη -τότε- Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού, τον Ιανουάριο του 2015. Τον οπλισμό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, θα τον χρησιμοποιούσαν για την ακινητοποίηση σωφρονιστικών υπαλλήλων, την πρόσκαιρη ομηρία, έως το άνοιγμα των θυρών για την τελική έξοδο, όπως είχε επιχειρηθεί αποτυχημένα στις 12 Δεκεμβρίου 2011 από τον Παναγιώτη Βλαστό και πέντε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο αστυνομικών εκτιμήσεων, σημειώνει το δημοσίευμα, αποφασίστηκε η έρευνα στο κελί του συγκεκριμένου κρατουμένου στην Α' πτέρυγα των φυλακών τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (03/02), με τη χρησιμοποίηση στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Από την έρευνα δεν εντοπίστηκε τέτοιος οπλισμός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε και πιθανόν να κρύφτηκε, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, ωστόσο «διαλύθηκε» το… γραφείο που διατηρούσε ο Αλβανός κρατούμενος, για να συντονίζει μέσω SKYPE τις… εξωτερικές εργασίες, καθώς κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής on line συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με στικάκια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια σουβλιά και μαχαίρια.

Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης «Γοργοπόταμος», είχε δώσει εντολή μέσα από τις φυλακές σε έναν 29χρονο ομοεθνή του, προκειμένου εκείνος να γίνει ο οδηγός και βοηθός της Αγγελικής Σπυροπούλου για την εξέλιξη του σχεδίου απόδρασης, και να τεθεί κάτω από τις «διαταγές» της. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για ποιους και για ποιο σκοπό ενεργούσε η Αγγελική Σπυροπούλου. Επίσης, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, φέρεται να είναι ο «διεκπεραιωτής» διαφόρων… υποθέσεων για λογαριασμό της Greek Mafia. Για την υπόθεση του σχεδίου «Γοργοπόταμος», τον Ιούλιο του 2017, είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Σχετικές ειδήσεις