ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Προφήτης Θεσσαλονίκης: Επιχείρησε ληστεία με κλεμμένη καραμπίνα και κλεμμένη μηχανή

Προφήτης Θεσσαλονίκης: Επιχείρησε ληστεία με κλεμμένη καραμπίνα και κλεμμένη μηχανή

Ένας 59χρονος άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2), στον Προφήτη, για απόπειρα ληστείας σε βάρος διανομέα τσιγάρων, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του σε δύο κλοπές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος οδηγώντας κλεμμένη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε 43χρονο διανομέα τσιγάρων και με την απειλή όπλου επιχείρησε να του αρπάξει τα χρήματα.

Ο διανομέας αντέδρασε και ακινητοποίησε το δράστη, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά που προσέτρεξαν στο σημείο.

Έπειτα από έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή, το σπίτι και την αποθήκη του συλληφθέντα μία δίκαννη καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι η οποία περιείχε δύο φυσίγγια, ένα αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 13 μεταλλικά σφαιρίδια, φυσίγγια, μαχαίρι, ένα φορητό πομποδέκτη συντονισμένο σε συχνότητα της Αστυνομίας, δύο σακούλες που περιείχαν φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους 265 γραμμαρίων, δύο κουκούλες τύπου full face και μία κομμένη κάννη.

Ο 59χρονος αφαίρεσε τη δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή Λαγκαδά, τον Αύγουστο του 2017, ενώ το Φεβρουάριο του 2018, από σπίτι, αφαίρεσε κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία απείλησε τον 43χρονο, καθώς επίσης και φυσίγγια από σταθμευμένο όχημα που βρισκόταν εξωτερικά της προαναφερόμενης οικίας.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις