ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζαγοροχώρια: Διαρρήκτες «ρήμαξαν» ένα ολόκληρο χωριό - Έκλεψαν ακόμα και το ιατρείο

Ζαγοροχώρια: Διαρρήκτες «ρήμαξαν» ένα ολόκληρο χωριό - Έκλεψαν ακόμα και το ιατρείο

Όλα ξεκίνησαν από ένα -μεμονωμένο όπως πίστεψαν όλοι αρχικά- περιστατικό τα ξημερώματα της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου.

Στο στόχαστρο άγνωστων -μέχρι στιγμής- δραστών μπήκε το χωριό Πέτρα Ζαγορίου, με ένα μπαράζ διαρρήξεων να αναστατώνει τους κατοίκους.

Πρώτος στόχος ήταν χθες τα ξημερώματα ένα σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, όμως αρχικά θεωρήθηκε μεμονωμένο περιστατικό. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κώστας Παπαγιάννης, χθες, στις 11 το βράδυ, κάτοικος του χωριού τον ενημέρωσε πως είναι σπασμένο το παράθυρο από το κοινοτικό γραφείο.

Αμέσως, μαζί με άλλους κατοίκους προχώρησαν σε μία ολονύκτια περιπολία και εντόπισαν διαρρήξεις σε τρία σπίτια, το ιατρείο και την αίθουσα εκδηλώσεων. Έκπληκτοι το πρωί διαπίστωσαν πως οι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τα παράθυρα σε ακόμη δύο σπίτια, στα οποία όχι μόνο άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια, αλλά μαγείρεψαν, καθώς βρέθηκαν κατσαρόλες με υπολείμματα φαγητού, μπύρες και κρασιά.

Από το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις για την υπόθεση και διεξάγουν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχετικές ειδήσεις