ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες στον 21χρονο «ποντικό» που έμπαινε σε πολυκατοικίες και άνοιγε σπίτια

Χειροπέδες στον 21χρονο «ποντικό» που έμπαινε σε πολυκατοικίες και άνοιγε σπίτια

Τέλος στη δράση ενός 21χρονου Ηρακλειώτη, οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, καθώς εισέβαλε σε σπίτια, ξαφρίζοντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές και γινόταν καπνός, έβαλαν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο εν λόγω νεαρός, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί προέρχεται από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια του Ηρακλείου, επέλεγε τους «στόχους» τους εκτιμώντας τι θα μπορούσε να αρπάξει, αντιλαμβανόμενος αν επρόκειτο για σπίτια, που ανήκαν σε εύπορους ή μη ιδιοκτήτες.

Ο 21χρονος από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τη σύλληψη του είχε διαπράξει συνολικά επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Επίσης άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι τα δεκάδες σπίτια, στα οποία, όπως φαίνεται, έχει «χτυπήσει» βρίσκονται σε όροφο και όχι σε ισόγειο, αφού πιθανότατα του άρεσε οι κλοπές του να έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας, ώστε να γίνονται και πιο … «απολαυστικές»!

Ωστόσο τις κλοπές φαίνεται ότι ο νεαρός δεν τις έκανε μόνος του, αλλά εμπλέκονται και άλλα άτομα, που από κοινού «ξάφριζαν» τα θύματα τους.

Ο νεαρός διαρρήκτης βρέθηκε σήμερα (14/2) ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σχετικές ειδήσεις