ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην Αττική για μέλη των νεοναζί Combat 18

Συναγερμός στην Αττική για μέλη των νεοναζί Combat 18

Συναγερμός στην Αστυνομία - Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αττική και σε επαρχιακή πόλη - Έξι προσαγωγές - Μέλη των νεοναζί Combat 18 φέρονται να είναι οι προσαχθέντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (06/03/2018) επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη. Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί έξι άτομα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Ταυτόχρονα, διενεργούνται έρευνες σε έξι σπίτια.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι προσαχθέντες φέρεται να ανήκουν στην ακροδεξιά ομάδα Combat 18 Hellas. Μάλιστα, φαίνεται ότι κατηγορούνται για 15 επιθέσεις σε σπίτια που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές.

Σημειώνεται ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.

Έχουν βρεθεί βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι έξι κατ' οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα. Έως στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σσ: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου.

Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: Ποιος είναι ο άνδρας που παρουσιάστηκε στις Αρχές

Αποκάλυψη - βόμβα από Sabah: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών

Σχετικές ειδήσεις