ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ροδόπη: Τουρκικό σκάφος εγκατέλειψε 53 μετανάστες στην παραλία της Μολυβωτής

Ροδόπη: Τουρκικό σκάφος εγκατέλειψε 53 μετανάστες στην παραλία της Μολυβωτής

Πρωτοφανής υπόθεση διακίνησης μεταναστών με Τούρκο διακινητή

Σκάφος με σημαία Τουρκίας διέσχισε σχεδόν όλο το θρακικό πέλαγος και κατέπλευσε στην παραλία της Μολυβωτής μεταφέροντας 53 μετανάστες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει το xronos.gr, το σκάφος ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας. Οι μετανάστες κατέβαλαν από 5.500 δολάρια για κάθε ενήλικα και 2.500 δολάρια για κάθε παιδί, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι μετανάστες, προέρχονται από το Ιράκ και την Συρία, ενώ πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν στην χώρα μας. Το ταξίδι τους με το πλοίο ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/5/2018) από την Τουρκία και εντοπίστηκαν στην παραλία της Μολυβωτής γύρω στις 10 το πρωί. Άνδρες του λιμενικού που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο τους εντόπισαν να περπατούν μέσα σε χωράφια σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της παραλίας όπου κατέπλευσε το σκάφος. Στο σημείο κατέφθασαν και άνδρες της Αστυνομίας.

Με μέριμνα του λιμενικού σώματος και του διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Πόρτου Λάγους Απόστολου Κυλίτση οι 53 μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο στο Πόρτο Λάγος, όπου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί το που θα μεταφερθούν.

Δείτε τα βίντεο του xronos.gr που ακολουθούν καθώς και περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις