ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρένα Δούρου: Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο μετά την απολογία της

Ρένα Δούρου: Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο μετά την απολογία της
Intime News

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικο όρο αφέθηκε η Ρένα Δούρου μετά από 12ώρη απολογία για το Μάτι 

Μετά από 12ωρη απολογία για όσα της καταλογίζονται στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η κ. Δούρου προσήλθε στις 10:30 το πρωί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, Θανάση Μαρνέρη, προκειμένου να απολογηθεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που της έχουν αποδοδοθεί, υπό την ιδιότητα της επικεφαλής της Περιφέρειας, για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Μετά την εξαντλητική απολογητική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ελεύθερη την κατηγορουμένη.

Σημειώνεται, ότι η πρώην περιφερειάρχης είναι ανάμεσα στους 20 κατηγορούμενους - για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι - που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η Ρένα Δούρου στο υπόμνημα με τις εξηγήσεις της που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας υποστήριζε ότι η ίδια έπραξε το καθήκον της, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη.

Για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι έχει ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Στον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Λουτράκι: «Αδικοχαμένη πήγε» - Συγκλονισμένος ο πρώην σύζυγος της 43χρονης