ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί
InTime

Ολόκληρη η απολογία του 58χρονου θεατρικού παραγωγού που συνελήφθη για την κινηματογραφική κλοπή των θυρίδων στο Ψυχικό, το «πολύτιμο» σίριαλ της ΕΡΤ, τα γιαούρτια και οι πιθανοί συνεργοί. 

«Πήγε να πάρει γιαούρτια και δεν ξαναγύρισε» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η πεθερά του 58χρονου που κατηγορείται για το ριφιφί στο Χαλάνδρι, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πλήρως στην απολογία του τον τρόπο σύλληψής του. «Βγήκα από ένα γαλακτοπωλείο με τα πράγματα που είχα ψωνίσει, με κύκλωσαν τέσσερα άτομα φωνάζοντας «Βασίλη» και μου πήραν το κινητό από το αυτή που εκείνη την ώρα μιλούσα» είπε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος, αρνούμενος την κατηγορία για απείθεια προς τους αστυνομικούς, λέγοντας πως δεν είχε νόημα να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο θεατρικός επιχειρηματίας, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια της απολογίας του δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με τους λόγους που η οικογένεια του διατηρούσε θυρίδα στην συγκεκριμένη τράπεζα παρά το γεγονός ότι, όπως σημείωσε ο ανακριτής, κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε να φυλάσσεται σε αυτές κάποιο αντικείμενο αντικείμενα αξίας.

Ερώτηση: Ποιός είναι ο λόγος που είχατε θυρίδα με το όνομα σας στην τράπεζα Eurobank και ήσασταν πληρεξούσιος στις θυρίδες που είχε ο γιος σας στην τράπεζα Alphabank δεδομένου ότι κατά τον έλεγχο των εν λόγω θυρίδων από την αστυνομία δε βρέθηκε κάποιο αντικείμενο που να δικαιολογεί τη μίσθωση θυρίδας;

Απάντηση: Τις θυρίδες της μισθώνω πολλά χρόνια και συνήθιζα να αποθηκεύω μέσα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (κείμενα θεατρικών έργων) καθώς και συμβόλαια επί της ως άνω δραστηριότητας μου.

Ερώτηση: Ποιος ο λόγος που επισκεφθήκατε την θυρίδα της τράπεζας στις συγκεκριμένες ημερομηνίες;

Απάντηση: Γράφω ένα σίριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα και είναι αυτά που υπήρχαν στην χάρτινη συσκευασία συστημένου δέματος που βρέθηκε στην θυρίδα. Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής. Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού. Στις 22/10/ 2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι.

Όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους της θυρίδας απάντησε: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων».

Η ίδια ερώτηση έγινε και στην σύζυγό του 58χρονου, γνωστή αισθητικό και τηλεπερσόνα, η οποία στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων, ανέφερε ότι 3 από αυτές δεν τις γνωρίζει καθόλου, ενώ για την τέταρτη φέρεται να είπε ότι υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, υπογραμμίζοντας οτι «δε κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Έρευνα για συνεργούς

Από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο προφυλακισμένος πια 58χρονος είναι εμφανές ότι οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται πως θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του 58χρονου, τόσο για την αποκάλυψη πιθανών συνεργών, όσο και προκειμένου να βρεθούν τα κλοπιμαία. Ενδέχεται δε να ερευνηθεί και πληροφορία που εισέφερε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και συνήγορος δύο εκ των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία ο θεατρικός παραγωγός απουσιάσει σε χώρα του εξωτερικού το επίμαχο διάστημα.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις τόσο για συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του το οποίο, όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι η σύζυγός του, όταν κλήθηκε να καταθέσει από τις Αρχές κατέθεσε αρχικά ότι το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της, για να διορθώσει την τοποθέτηση αυτή με δεύτερη κατάθεση. «Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Ερώτηση: Ποιο είναι το αλλοδαπό άτομο αγνώστων στοιχείων που παραλαμβάνατε καθημερινά με το όχημά σας από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή προτού μεταβείτε στο κομμωτήριο της συζύγου σας;

Απάντηση: Είναι κάποιος αλλοδαπός που εργάζεται στο κομμωτήριο και τα στοιχεία του είναι (…).

Ερώτηση: Μέχρι πότε είχατε επικοινωνία με την (…) και ποια ήταν η σχέση σας μαζί της;

Απάντηση: Η σχέση μου ήταν επαγγελματική και η τελευταία μου επικοινωνία μαζί της ήταν στις 23 Μαρτίου και ήταν το άτομο με το οποίο μιλούσα όταν με συνέλαβε η αστυνομία.

Ερώτηση: Ο S.G (ιδιοκτήτης κομμωτηρίου) είναι υπαρκτό πρόσωπο;

Απάντηση: Είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ο επιχειρηματίας που είχε βάλει χρήματα στην εταιρία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει την σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.