ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για τους μη εμβολιασμένους που μηνύουν εκπαιδευτικούς

ανεμβολίαστοι σχολεία
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αντιδράσεις μη εμβολιασμένων κατά εκπαιδευτικών.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με πρόσφατες συμπεριφορές μη εμβολιασμένων, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν άμεσα αν οι αναφερόμενες ενέργειες ανεμβολίαστων συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων, ζητά από τους εισαγγελείς να ελέγχουν συνεχώς την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

Η κυρία Γιαννακόπουλου, επεσήμανε ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος για τον 6χρονο - Ίσως τον «ξυπνήσουν» αύριο

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές