ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άλκης Καμπανός: Απειλές δέχεται η ιατροδικαστής που κατέθεσε ως τεχνική σύμβουλος

Άλκης Καμπανός: Απειλές δέχεται η ιατροδικαστής που κατέθεσε ως τεχνική σύμβουλος
Intime / φωτογραφία αρχείου

Η ιατροδικαστής διαφώνησε με την αιτία θανάτου του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, την οποία είχε διατυπώσει η συνάδελφός της Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροτομή.

Απειλές κατά της ζωής της και ύβρεις καταγγέλλει ότι δέχεται, μέσω τηλεφώνου αλλά και του διαδικτύου, η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου, μετά την κατάθεσή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η ίδια ενημέρωσε τόσο την Αστυνομία όσο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η ιατροδικαστής κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης - τεχνική σύμβουλος, για λογαριασμό ενός εκ των 12 κατηγορουμένων, διατυπώνοντας τις επιστημονικές της διαφωνίες προς την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η συνάδελφός της Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό του 19χρονου Άλκη.

Μεταξύ άλλων διαφώνησε με την αιτία θανάτου του αδικοχαμένου νεαρού, αναφέροντας πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη το θύμα, αλλά ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στη μηριαία αρτηρία.

«Αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία θα ζούσε»

Σύμφωνα με την κυρία Αποστολίδου, στον αριστερό μηρό «περιγράφονται δύο τραύματα αλλά πρόκειται για ένα διαμπερές με πύλη εισόδου και εξόδου».

«Το εργαλείο δείχνει την κατεύθυνση. Εγώ διαφωνώ με τα δύο τραύματα», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη. Χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία για να εξηγήσει αυτό που υποστηρίζει ανέφερε ότι «σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου τη στείλετε, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα διαμπερές τραύμα».

«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δύο τραύματα να επικοινωνήσουν. Για ποιο λόγο ένας ιατροδικαστής να κάνει νέα κάκωση;» προσέθεσε.

«Δεν υπάρχει χτύπημα με λοστό στο κεφάλι του Άλκη»

Ένα άλλο σημείο στο οποίο διαφωνεί η ιατροδικαστής με την αρχική έκθεση είναι οι κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη.

«Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο αλλά τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα», κατέθεσε και έφερε ως παράδειγμα τα τραύματα στα χέρια του Άλκη που όπως είπε «πάρα το γεγονός ότι φορούσε χοντρά ρούχα, το αποτύπωμα της ράβδου είναι εμφανές».

«Στο κεφάλι του θα σκιζόταν το δέρμα καθώς υπάρχει και οστό από κάτω. Όπως ακριβώς έγινε και με τον φίλο του», τόνισε η κυρία Αποστολίδου.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε τελικά από το τραύμα στη μηριαία αρτηρία. «Αν δεν υπήρχε η μηριαία αρτηρία, για μένα, η ζυγαριά γέρνει στο ότι θα ζούσε», είπε.

«Το οίδημα είναι προθανάτιο γιατί αιμορραγούσε, κατέρρεε ο οργανισμός του. Δεν αμφισβητείται το οίδημα, αλλά ο μηχανισμός. Πρόκειται για ένα παιδί που μέσα σε δέκα λεπτά πέθανε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο τραύμα στη μηριαία, είπε πως πρόκειται για ένα μικρό και κυκλικό τραύμα από όργανο με ομαλά χείλη. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το χτύπημα σε εκείνο το σημείο ως ατύχημα καθώς όπως είπε «κανένας δεν ξέρει τόσο καλή ανατομία ώστε να χτυπήσει στη μηριαία».