ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αρχή για «Ξέπλυμα»: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Νίκο Παππά

Αρχή για «Ξέπλυμα»: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Νίκο Παππά

Η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερεύνησε τόσο τους καταγγέλλοντες όσο και τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης»

Το δρόμο για το αρχείο πήρε η υπόθεση ου ξέσπασε μετά τις καταγγελίες δυο πρώην βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» για μαύρο χρήμα στο κόμμα έπειτα από εντολή του αρχηγού του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερεύνησε τόσο τους καταγγέλλοντες όσο και τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος χωρίς να προκύψουν στοιχεία με αποτέλεσμα η έρευνα να αρχειοθετηθεί.

Στο αρχείο οδηγήθηκε όμως και η έρευνα της Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Πάππα, που είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που -σύμφωνα με τον Χρήστο Καλογρίτσα- του έδωσε η οικογένεια Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες και όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία τα 3 εκ. δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento. Ωστόσο, από την έρευνα των ελεγκτών δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά, αλλά ούτε ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από την οικογένεια Χούρι.

Διαβάστε επίσης:

Μυλωνάκης για «κρίση» με Βελόπουλο: Ημουν αρνητικός με όσους είχαν εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή

Κυριάκος Βελόπουλος: Καλούμε σε συστράτευση τα κόμματα που αποκλείστηκαν από τις εκλογές

Μυλωνάκης: Εξώδικο κατά του Βελόπουλου - «Εισέπραξε 207.000 ευρώ μαύρα»