ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε τρεις ανακριτές η ογκώδης δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε τρεις ανακριτές η ογκώδης δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Σε τακτικό ανακριτή και δύο επίκουρους λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, η δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο «μικροσκόπιο» τριών ανακριτών, ενός τακτικού και δυο επίκουρων ανατέθηκε η ογκώδης δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Έπειτα από σχετικό αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης και της έρευνας που απαιτείται ορίστηκαν τρεις ανακριτές και συγκεκριμένα η 25η τακτική ανακρίτρια με επίκουρους τον 14ο τακτικό ανακριτή και την 20η τακτική ανακρίτρια.

Εξάλλου οι έρευνες των δικαστικών αρχών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, είναι σε πλήρη εξέλιξη υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών κ. Μαρίας Γκανέ.

Οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις. Οι αρχές, έχουν κατασχέσει όλα τα κινητά των συλληφθέντων και τα εξετάζουν για πιθανό αποδεικτικό υλικό.

Παράλληλα, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα φονικά εργαλεία, στα κοντάρια, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα ξύλινα ρόπαλα, στην προσπάθεια ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό των δραστών.

Επιπρόσθετα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «χτενίζουν» την περιοχή των αιματηρών επεισοδίων για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να προσωποποιήσουν τις ευθύνες των δραστών.

Δεν έχει βρεθεί το φονικό αντικείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να δόθηκε το χαριστικό πλήγμα στο βραγχίονα στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, δεν έχει επί του παρόντος κατασχεθεί από τις αρχές. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές αρχές.