ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αυλώνας: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο φερόμενος ως εμπρηστής - Τι ισχυρίζεται για τις φωτιές

Αυλώνας: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο φερόμενος ως εμπρηστής - Τι ισχυρίζεται για τις φωτιές

Οι Αρχές έχουν «δέσει» τον 45χρονο, πρώην δικηγόρο, με βίντεο και φωτογραφίες

Την πόρτα του Εισαγγελέα θα περάσει σήμερα στις 5 το απόγευμα ο 45χρονος που συνελήφθη στον Αυλώνα με την κατηγορία του εμπρησμού.

Ο 45χρονος, ο οποίος είναι πρώην δικηγόρος, ισχυρίστηκε πως είναι αθώος όταν συνελήφθη ωστόσο οι Αρχές έχουν «δέσει» τις κατηγορίες με βιντεοληπτικό υλικό ενώ υπάρχουν και οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής που τον αναγνωρίζουν.

Συνολικά, ο φερόμενος ως εμπρηστής κατηγορείται για τέσσερις πυρκαγιές σε 3 περιοχές του Αυλώνα.

Ο άνδρας μάλιστα, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς και ρωτήθηκε για τις φωτιές, τους είπε χαρακτηριστικά «Είναι δικός σας θέμα να βρείτε τι έχει συμβεί».

Ο δικηγόρος του 45χρονου, Κωνσταντίνος Γώγος, με ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο εντολέας του δεν έχει την δικηγορική ιδιότητα και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

«Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία. Έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης και χρήζει άμεσης θεραπείας. Είναι δραματικό να παρουσιάζεται μία ψευδή εικόνα για την προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση. Δεν έχει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και δεκαετία και δεν έχει απασχολήσει ποτέ την δικαιοσύνη. Είναι ένας φιλήσυχος επαγγελματίας που ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Δε θα αποτελέσει ο εντολέας μου το εξιλαστήριο θύμα για να καλυφθεί διά της συλλήψεώς του η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού για δασοπυρόσβεση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε για την σύλληψη του 45χρονου:

«… σήμερα στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».