ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σπαρτιάτες: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Στίγκα - Τι είπε για Κασιδιάρη  

Σπαρτιάτες: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Στίγκα - Τι είπε για Κασιδιάρη  

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 4,5 ώρες το δεύτερο σκέλος της κατάθεσής του προέδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλη Στίγκα ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη που διενεργεί έρευνα έπειτα τους ισχυρισμούς Στίγκα περί «Greek mafia» τακτικών στο κόμμα.

Ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» φέρεται να δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία άμεσα αναμένεται να αποφασίσει για τις επόμενες ενέργειες της στην εξέλιξη της υπόθεσης.

«Σήμερα ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου στην κυρία Εισαγγελέα, απάντησα ευθαρσώς σε όλες τις ερωτήσεις. Πιστεύω ότι δεν άφησα κανένα κενό και από εκεί και πέρα είναι δική της η απόφαση για το εάν θα συνεχίσει ή εάν θα σταματήσει εδώ την υπόθεση» ανέφερε κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο ο κ. Στίγκας σημειώνοντας πως επανέλαβε τις δημόσιες καταγγελίες για εκβιασμούς. «Δεν θα ήθελα να πω αυτή τη στιγμή εάν κατονόμασα πρόσωπα και ποιους κατονόμασα. Αυτό θα το δει η κυρία Εισαγγελέας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις καταγγελίες περι προσπάθειας κάποιων να «βάλουν χέρι» στην κρατική επιχορήγηση, ο κ. Στίγκας απάντησε: «Προχώρησα λίγο παραπάνω, εν πάση περιπτώσει είναι όλο μαζί…Κάποιοι προσπάθησαν και με τη συμπεριφορά τους να κάνουν όχι μόνο αυτό,, αλλά και αλλά πράγματα».

Πάντως ο ιδιος ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνεται απειλούμενος. «Δεν αισθάνομαι απειλούμενος ή εκβιαζόμενος. Δεν γνωρίζω αν έχει τελειώσει όλο αυτό, αλλά πιστεύω ότι έχουν τελειώσει όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι σε απόλυτο συγχρονισμό με τους βουλευτές, με όλους τους βουλευτές πλην του κυρίου Φλώρου που έχει αποστασιοποιηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί».

Κλείνοντας, απέφυγε να απαντησει σχετικά με το ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη σε όσα συνέβησαν στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» και σχολίασε πως «αυτά θα σας τα πει η κυρία εισαγγελέας τι πόρισμα θα βγάλει».

Υπενθυμίζεται, ότι στις 5 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν την εμφάνισή του ενώπιον της κ. Αδειλίνη για πρώτη φορά, ο κ. Στίγκας έκανε στροφή 180 μοιρών επαναφέροντας στο κόμμα τρεις βουλευτές που είχε διαγράψει και επιχειρώντας να βγάλει από το κάδρο τον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, επιχείρησε να καταδείξει ότι οι σχέσεις των «Σπαρτιατών» με τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη κινούνται μόνο σε πολιτικά πλαίσια.