ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας

Ολιγόωρη διακοπή προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας δύο διορισμένοι συνήγοροι κατηγορουμένων για την υπόθεση τοκογλυφίας

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (20/11) η δίκη στο Ηράκλειο της Κρήτης για την μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας. Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 11 άτομα, 4 εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση, ωστόσο διέκοψε καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων δεν είχαν δικηγόρο προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να έχουν λίγο χρόνο να μελετήσουν τη δικογραφία.

Υπήρξε συζήτηση για το αν θα είναι επαρκής ο χρόνος, καθώς πρόκειται για μία ογκωδέστατη δικογραφία, ωστόσο αφενός η πίεση του χρόνου, αφετέρου η έλλειψη αιθουσών, ασκεί έξτρα πίεση για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής κατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είναι το ότι μία τέτοια δίκη, με μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων, πολλούς δικηγόρους και δεκάδες μάρτυρες συνεδριάζει στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου (όπου συνήθως συνεδριάζει το Μονομελές) σε αίθουσα παντελώς ακατάλληλη, στην οποία... ούτε οι συνήγοροι δεν έχουν θέση για να καθίσουν!

Ωστόσο αφενός δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για αναβολή της δίκης, ενώ καθημερινά ο νομικός κόσμος βρίσκει μπροστά του το πρόβλημα των ακατάλληλων αιθουσών.

Διαβάστε επίσης:

Κορινθία: 57χρονος άναψε καμινέτο μέσα στο αυτοκίνητο και πέθανε από τις αναθυμιάσεις

Θεσσαλονίκη: 23χρονος βγήκε για σερφ στην παραλία της Επανομής και παρασύρθηκε από τον αέρα

Εισιτήρια τέλος στα ΜΜΜ - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις