ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Δεν κατάλαβα ότι την χτυπήσαμε» δήλωσε η 19χρονη συνοδηγός για τη φονική παράσυρση της Έμμας

«Δεν κατάλαβα ότι την χτυπήσαμε» δήλωσε η 19χρονη συνοδηγός για τη φονική παράσυρση της Έμμας

Η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί

Συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Έμμας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όταν 27χρονος οδηγός την παρέσυρε με το όχημά του και την εγκατέλειψε στο ύψος της Καμάρας.

Η 19χρονη συνοδηγός, στην κατάθεσή της ανέφερε για τη φονική παράσυρση: «Είδα έναν άνθρωπο στο παρμπρίζ ακριβώς στη δική μου πλευρά. Η κοπέλα πετάχτηκε κάτω. Δεν κατάλαβα ότι τη χτυπήσαμε κάνοντας όπισθεν».

«Ήμουν σε σοκ. Μου κράτησε το χέρι (ο οδηγός) και μου είπε «δώσε μου δυο λεπτά» περιέγραψε η μάρτυρας για τα πρωτα λεπτά μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ThessToday.

«Τον ήξερα δυο μήνες τον κατηγορούμενο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν το είχα ξανά δει. Εκείνη τη μέρα είχα ρεπό. Προσφέρθηκε να με κατεβάσει στο κέντρο. Οδηγούσε κανονικά. Το όχημα μου φάνηκε πειραγμένο από τον θόρυβο. Εγώ μιλούσα στο κινητό. Φρενάραμε απότομα και κατάλαβα το πίσω μέρος να φεύγει δεξιά και αριστερά. Εκεί έχασε τον έλεγχο» κατέθεσε ακόμη.

Διεκόπη για αύριο η δίκη

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί αύριο το πρωί. Εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας δήλωσε, αναφερόμενη στον οδηγό και τη συνοδηγό του μοιραίου οχήματος: «Αυτοί οι δυο θεώρησαν ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν. Προσπάθησαν να διαφύγουν, δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν. Δεν θεωρώ ότι έχουν μετανιώσει για τίποτα. Η κατάθεση της συνοδηγού φυσικά και δεν με έπεισε. Δεν έχει πει καμία αλήθεια. Εξακολουθεί να θέλει να σώσει το τομάρι της».

«Ευχαριστούμε τους δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης για την άδεια που έδωσαν να συνεχιστεί η δίκη», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος δήλωσε από πλευράς του: «Το δικαστήριο έκρινε ορθά ότι πρέπει να εξεταστεί και ο κρατικός πραγματογνώμονας που συνέταξε την έκθεση για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και για το όχημα που εμπλέκεται σε αυτό το δυστύχημα».

Κατά τον κ. Ρουσσόπουλο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως τόσο από την πλευρά του κατηγορούμενου, όσο και από την πλευρά άλλων μαρτύρων όχι απλά δεν υπάρχει μεταμέλεια, αλλά διακρίνεται αδιαφορία.