ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά σε δίκη ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Ξανά σε δίκη ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η κατάθεση της νεαρής αθλήτριας Αμαλίας Π. στη δίκη του 40χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας. Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα είχε καταγγέλει τον συγκεκριμένο προπονητή ότι τη βίασε στα 11 της.

Ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών. Ο προπονητής κατά πλειοψηφία είχε απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού, όμως είχε ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία και ο ιστιοπλόος δικάζεται ξανά και γι'αυτό το αδίκημα.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τέθηκε αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας η καταγγέλλουσα να καταθέσει χωρίς την παρουσία ακροατηρίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου αντέτειναν ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει δημοσιοποιήσει τμήματα των καταθέσεών της. Σημείωσαν δε ότι η νεαρή αθλήτρια έχει μιλήσει στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, καθώς η υπόθεση ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε το κίνημα του ελληνικού metoo στις αρχές του 2011.

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της καταγγέλουσας

Η έδρα ζήτησε από την καταγγέλλουσα διευκρινίσεις για το ντοκιμαντέρ.

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ.
Καταγγέλλουσα: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.
Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.
Καταγγέλλουσα: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Η έδρα, ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση αποφάσισε τελικά η κατάθεση της αθλήτριας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.