ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κολωνός: Οργή από την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης

Κολωνός: Οργή από την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια που σόκαρε το πανελλήνιο

Έπειτα από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εισηγήθηκε να καταδικαστεί η μητέρα της για την οποία υπήρξε «καταπέλτης».

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και συγκεκριμένα αυτές της διακεκριμένης μαστροπείας, της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή του Ηλία Μίχου για τέσσερα αδικήματα, όχι όμως για βιασμό, αδίκημα για το οποίο εισηγήθηκε την αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 55χρονος καταστηματάρχης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου, της κατοχής πορνογραφικού υλικού (με ανήλικο κάτω 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία), της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται και της οπλοκατοχής.

Αντίθετα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του, εκτός από το αδίκημα του βιασμού, και από τις κατηγορίες της μαστροπείας σε οίκους ανοχής, της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων και της εμπορίας.

Αυτή η πρόταση έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια, αντιδρώντας στην πρόταση της εισαγγελέως.

Οι διαμαρτυρόμενοι έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά του μαγαζιού του βασικού κατηγορούμενου ενώ προκάλεσαν φθορές και στο διπλανό κατάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι το «έγκλημα» άργησε να αποκαλυφθεί.

Παράλληλα, έχει απευθυνθεί κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη.

Πρόταση ενοχής και για τον «Μιχάλη»

Πρόταση ενοχής έκανε η εισαγγελέας και για τον περιβόητο «Μιχάλη», ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε μέσω διαδικτύου την ανήλικη σε άλλους άνδρες, για τον οποίο ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου.

Η εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να κριθούν ένοχοι και οι 22 εκ των 23 κατηγορουμένων που κατηγορούνται κατά περίπτωση για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη και παιδική πορνογραφία.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ένας γιατρός και ένας οδοντοτεχνίτης και ένας πρώην διαιτητής.