ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική ερευνά για μαφία που εκβιάζει ταξιτζήδες

Εισαγγελική ερευνά για μαφία που εκβιάζει ταξιτζήδες

«Μαφία» που εκβιάζει ταξιτζήδες στον Πειραιά, με επαφές ενός τουλάχιστον εμπλεκομένου με στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. Ήδη με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή ανοίγει ξανά ο φάκελος των καταγγελιών για τη δράση της μαφίας η οποία χρονολογείται από το 2004.

Η εγκληματική αυτή δράση περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα», στελεχών της Τροχαίας, συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ και «εκφοβιστική μήνυση» εις βάρος αστυνομικού διευθυντή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε προ 2ετίας υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίασης, ενώ εμπεριέχονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης:

- Μέλη της ομάδας αυτής εκβίαζαν και απειλούσαν οδηγούς ταξί, ζητώντας 50% ποσοστό από τα κόμιστρα συναδέλφων τους, τα οποία προέρχονταν από τις περιηγήσεις ξένων τουριστών στα αξιοθέατα της Αττικής.

- Επιβίβαζαν ξένους τουρίστες σε ταξί, οι οδηγοί των οποίων είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις τους για απόδοση ποσοστού από το κόμιστρο.

- Μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου Αυτοκινητιστικών Ταξί Αττικής κατέθεσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση επιβίβαζαν ή κατεύθυναν τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια σε συγκεκριμένα ταξί, ενώ υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες ότι απαιτούσαν χρήματα γι’ αυτή την επιλεκτική «επιβίβαση».

Σχετικές ειδήσεις