ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένταση στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

Ένταση στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής (21/11) στοΝοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, με κρατούμενους να προκαλούν υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί (21/11/2014), όταν κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου ηλικιωμένη γυναίκα συγγενής Γεωργιανού κρατούμενου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από μία ομάδα περίπου 25 κρατουμένων, οι οποίοι αντέδρασαν προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλειδώθηκαν σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

Η αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων ήταν άμεση και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. Στο σημείο βρέθηκε εισαγγελέας και άνδρες των ΕΚΑΜ για διαπραγματεύσεις.

Λίγο μετά τις 11:30 όλοι οι κρατούμενοι επέστρεψαν τελικά στα κελιά τους, μετά την παρουσία αστυνομίας στο εσωτερικό του νοσοκομείου των φυλακών, άνδρες της οποίας ανέκτησαν άμεσα τον έλεγχο της κατάστασης. Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει τόσο τις συγκεκριμένες πληροφορίες, όσο και αυτές που έκαναν λόγο για ομηρία.

Σχετικές ειδήσεις