ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον εισαγγελέα ο πιστολέρο του Πειραιά

Στον εισαγγελέα ο πιστολέρο του Πειραιά

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθεί αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (27/11/2014), ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου άνοιξε πυρ με ένα καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Ο πιστολέρο εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες, Τετάρτη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας και ανδρών των ΕΚΑΜ σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Γουδή. Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έσπασαν την εξώπορτα του διαμερίσματος με τον ειδικό «πολιορκητικό κριό» RAM, μπήκαν μέσα και με τα όπλα στα χέρια ακινητοποίησαν τον 31χρονο Αλβανό κακοποιό, ο οποίος εκείνη την ώρα καθόταν σε έναν καναπέ. Αμέσως τον έριξαν κάτω και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες.

Στο διαμέρισμα - κρησφύγετο βρήκαν κι έναν ακόμη άνδρα πιθανότατα Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη κι αυτός.

Ο 31χρονος Αλβανός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Επίσης, εναντίον του 23χρονου ομοεθνή του έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο 31χρονος αφού απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα στα δικαστήρια του Πειραιά, αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης στις πρώτες καταθέσεις του στους αστυνομικούς, φέρεται να επικαλείται ότι ήταν μεθυσμένος και ότι δεν θυμάται τι συνέβη.

Χθες αργά το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού όπου δύτες και βατραχάνθρωποι βούτηξαν, αναζητώντας το καλάσνικοφ του Αλβανού. Οι έρευνες διακόπησαν λόγω του σκότους και αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα μετά τις 9 το πρωί.

Σχετικές ειδήσεις