ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπό δρακόντεια μέτρα η δίκη για το φόνο στο Ροτάσι

Υπό δρακόντεια μέτρα η δίκη για το φόνο στο Ροτάσι

Κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, διεξάγεται αύριο, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, η υπόθεση της δολοφονίας του 17χρονου νεαρού από το Ροτάσι.

Σύμφωνα με το cretalive, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρά την αποχή των δικηγόρων.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε επιβάλλει εγκλεισμό στο Αναμορφωτήριο Βόλου για 13 χρόνια στον 18χρονο σήμερα κατηγορούμενο για τη δολοφονία ενώ του είχε απαγορεύσει επίσης να επιστρέψει στο Ροτάσι ως τα 21 και να έχει οποιαδήποτε επαφή με την οικογένεια του θύματος.

Πιο συγκεκριμένα το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 18χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του 17χρονου αλλά και για τις υπόλοιπες πράξεις (επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία ) για τις οποίες κατηγορούνταν. Κρίθηκε όμως αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου θείου του θύματος, σε συμφωνία με την εισαγγελική πρόταση.

Στον άλλο κατηγορούμενο (ξάδελφο του θύματος) δεν είχε επιβληθεί ποινή, ωστόσο έπρεπε να επισκέπτεται μια φορά το μήνα τον Επιμελητή Ανηλίκων προκειμένου μέσω συνεδριών να μπορέσει να προχωρήσει και να επανενταχθεί στην κοινωνία. Κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά ένοχος για όλες τις πλημμελημματικές πράξεις (συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία πιστολιού και οπλοχρησία).

Σχετικές ειδήσεις