ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν θα προσέλθει ο Πάνος Καμμένος στην Εισαγγελία

Δεν θα προσέλθει ο Πάνος Καμμένος στην Εισαγγελία

Δεν προσέρχεται σήμερα, Κυριακή (21/12/2014) στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παπαναγιωτόπουλο για να εξεταστεί ως μάρτυρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, παρότι του ζητήθηκε να εξεταστεί πρώτος και να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις μετά την αντίθετη εκδοχή που παρουσίασε χθες, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή Χαϊκάλη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Η αναβολή της κατάθεσης προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες , δυσφορία στις Αρχές καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα. Ο κ. Καμμένος φέρεται να προέβαλλε κώλυμα (πληροφορίες αναφέρουν ότι επικαλέστηκε ανειλημμένες οικογενεικές υποχρεώσεις) γεγονός που "ενόχλησε" τις Αρχές δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Αντίθετα, κανονικά προσήλθε για να καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης ενώ δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν να κληθεί και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, αλλά και να γίνει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση, Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου.

Οι μάρτυρες καλούνται πάντως να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά την πολύωρη κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση στρέφοντας τα πυρά του στον Παύλο Χαϊκάλη καθώς φέρεται να είπε πως ήταν εκείνος που δήλωσε έτοιμος να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντάλλαγμα «να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Μάλιστα, ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος για την διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, υποστήριξε πως έχει στη διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία αφήνοντας υπόνοιες, ότι έχει καταγράψει τις επίμαχες συναντήσεις.

Οι μάρτυρες καλούνται να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι ήταν θέμα ημερών να καταγγείλει στις αρχές τον Παύλο Χαϊκάλη αφού ήταν «ηθικά ευάλωτος και ανέντιμος» . Μάλιστα, εμφανίζεται να λέει πως αυτό που ήθελε με τις ενέργειές του ήταν να καταδείξει τον «ύποπτο» ρόλο του Παύλου Χαϊκάλη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο πλευρό του οποίου υπηρέτησε ως σύμβουλος μέχρι την Άνοιξη του 2013.

Άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα την έρευνα με δεδομένη την πολιτική συγκυρία εν όψει των επικείμενων ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση ώστε να «κλείσει» τουλάχιστον το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στις καταγγελίες Χαϊκάλη.

Όσο για την αξιοποίηση του περίφημου υλικού που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί προβληματισμός γιατί η πλειονότητα έμπειρων νομικών επιμένει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί καθώς είναι παράνομο.

Πάντως δεν αποκλείεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που θα αφορά στο οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισε στη δικαιοσύνη ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις