ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι είπε ο Ξηρός στον Εισαγγελέα (vid)

Τι είπε ο Ξηρός στον Εισαγγελέα (vid)

Ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη καθώς και για διακεκριμένη οπλοκατοχή ασκήθηκε στον Χ. Ξηρό. Ο Ξηρός πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 στον 11ο ανακριτή.

Ωστόσο η προθεσμία δόθηκε για τυπικούς λόγους προκειμένου να συνταχθεί το κατηγορητήριο για τη γιάφκα της Αναβύσοου, καθώς οπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση δεν εχει πρόθεση να απολογηθεί.

Δήλωση Ξηρού ενώπιον του Εισαγγελέα:

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότο δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν το λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία.»

Ειδικότερα, στον Χριστόδουλο Ξηρό ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  1. διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση α) επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής άπό κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο β) της παράνομης κατοχής πολεμικών τουφεκιων πυρομαχικών και γ) της παράνομης κατοχής διατριτικων και εκρηκτικών βλημάτων .
  2. πλαστογραφία
  3. παραβιαση περιοριστικών όρων
  4. παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατα τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Σχετικές ειδήσεις