ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μπαλτάκος: Δεν γνώριζα ότι ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία μας

Μπαλτάκος: Δεν γνώριζα ότι ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία μας

Μερικά λεπτά διήρκεσε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, Τάκη Μπαλτάκου ενώπιον του ανακριτή, Κ. Σαργιώτη που ερευνά την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησής του από τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εντός των επόμενων ημερών καλείται σε απολογία.

Εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού, επικαλέστηκε την αρχική του κατάθεση στην εισαγγελέα, Καλλιόπη Νταγιάντα, δηλαδή, ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους.

Εκτός από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Μάλιστα, το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο χρησιμοποιήθηκε από το βουλευτή της ΧΑ ως μέσο απόδειξης σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του, εμπόδισε και τη σύλληψη του, καθώς σε άλλη περίπτωση το αδίκημα θα ήταν αυτόφωρο.

Σχετικές ειδήσεις