ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχοι κρίθηκαν δύο εργολάβοι για ατύχημα στη Ρόδου - Λίνδου

Ένοχοι κρίθηκαν δύο εργολάβοι για ατύχημα στη Ρόδου - Λίνδου

Ένοχους έκρινε την Τρίτη (24/2/2015) δύο εργολάβους που είχαν αναλάβει την εκτέλεση έργων επί της Ρόδου - Λίνδου, εξαιτίας των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ένας 28χρονος.

Ο 28χρονος χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική για δέκα μέρες αλλά και να υποβληθεί σε δεκάδες επεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας του.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή σε κάθε κατηγορούμενο κρίνοντας τους ένοχους για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο.

Ο δικηγόρος του 28χρονου, μεταξύ άλλων ζήτησε από τους δικαστές «να λειτουργήσουν προστατεύοντας όλους του έλληνες οδηγούς από εγκληματικές παραλείψεις «ανεύθυνων – υπεύθυνων» έργων οδοποιίας εξαιτίας των οποίων το νησί της Ρόδου έχει θρηνήσει επανειλημμένα θύματα».

Το ατύχημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε σημειωθεί στις 17 Απριλίου 2010 στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρόδου Λίνδου και συγκεκριμένα λίγο μετά την διασταύρωση των Κολυμπίων.

Στο σημείο εκείνο εκτελούνταν έργα οδοποιίας που είχε αναλάβει η εταιρεία των δύο κατηγορουμένων. Στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο σημείο που είχε σταματήσει το έργο της διαπλάτυνσης και ο δρόμος στένευε και πάλι, οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας δεν είχαν θέσει ειδική προειδοποιητική σήμανση για τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων ούτε και είχαν θέσει φωτεινή ένδειξη στο δρόμο με την οποία θα προειδοποιούνταν τα διερχόμενα οχήματα για τα εκτελούμενα έργα.

Ο 28χρονος πέρασε από το σημείο με την μοτοσυκλέτα του το βράδυ της 17ης Απριλίου 2010 και αιφνιδιάστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι στένευε η οδός και καθώς πλησίασε στο 26ο χιλιόμετρο, γλίστρησε η μοτοσικλέτα του στα χαλίκια που υπήρχαν πάνω στο οδόστρωμα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και προσέκρουσε σε πινακίδα.

Ο τραυματισμός του 28χρονου ήταν σοβαρός με αποτέλεσμα να παραμείνει για δέκα ημέρες στην εντατική ενώ στη συνέχεια υπεβλήθη σε αρκετές επεμβάσεις προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις