ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: «Η μεγαλύτερη κατάθεση που είδα ήταν 500 εκατ. δολάρια»

Δίκη Παπακωνσταντίνου: «Η μεγαλύτερη κατάθεση που είδα ήταν 500 εκατ. δολάρια»

Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών για θέματα πληροφορικής συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει στον κ. Αγγελόπουλο το πρώτο CD που έφτασε από τη Γαλλία ζητώντας του να ψάξει τα 20 μεγαλύτερα ποσά της λίστας. Ο μάρτυρας είπε ότι χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το ψάξει.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;

Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν;

Μάρτυρας: Είκοσι εκατομμύρια δολάρια

Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι.

«Όταν τον ενημέρωσα», συνέχισε ο μάρτυρας, «για το ποσό των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου δυο δισ. δολάρια» του είπε ο πρώην υπουργός «ο,τι έκανες... στο σκληρό δίσκο διέγραψε το». Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφαλείας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Μάρτυρας: Έκανα τη δουλειά και τα πήγα σε έναν φοριαμό που αφήναμε τη δουλειά μας. Το CD το αντέγραψα στον υπολογιστή μου και το κλείδωνα στο συρτάρι μου το cd όσο το δούλευα.

Πρόεδρος: Τι το έκανε μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου; Το έσπασε, το έκαψε, τι το έκανε;

Μ: Με κάλεσε και με ρώτησε τι ποσό συνολικά και είπα 2 δις , τα 20 ονόματα περίπου το μισό. Και μου είπε ότι έχεις κάνει κατέστρεψε το. Άρα λογικά το είχε παραλάβει.

Πρ: Θα το κάνατε αν δεν σας το έλεγε;

Μ: Ναι, για λόγους χώρου. Με πήρε το Νοέμβριο του 2012 και μου είπε , αν θυμάσαι που είχες ασχοληθεί , μπορεί να σε καλέσουν από τη Βουλή. Πες ό,τι έγινε..

Πρ: Σας είπε π.χ πες μια καλή κουβέντα για μένα;

Μ: Όχι βέβαια , μου είπε πες ότι έγινε.

Εις: Σε αυτό του τύπου το cd που πήρατε μπορεί να γίνει παρέμβαση;

Μ: Όχι, δεν μπορείς.

Εις: Πήγατε να υποδείξετε τον υπολογιστή σας στον εισαγγελέα;

Μ: Ναι, πήγαμε με τον εισαγγελέα και έναν το ΣΔΟΕ.

Σχετικές ειδήσεις