ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές παραπέμπονται 21 άτομα

Σε δίκη για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές παραπέμπονται 21 άτομα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενα για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραπέμπονται 21 άτομα.


Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, το βούλευμα καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό όρους. Όλοι οι απολογούμενοι, πάντως, αρνήθηκαν στις ανακριτικές αρχές οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, εξάλλου, με το ίδιο βούλευμα, αποφάσισε να απαλλάξει από κάθε κατηγορία έναν εκ των κατοίκων που είχε καταστεί κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα, το ίδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη 29 κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται σε άλλη δικογραφία, η οποία αφορά μία σειρά από επεισόδια που συνέβησαν μέσα στο 2013 σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Το κατηγορητήριο αφορά περιστατικά που φέρονται ότι τελέστηκαν στις περιοχές Λάκκος Καρατζά, Μεγάλη Παναγία, όπως επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, ενώ στους εμπλεκόμενους αποδίδονται πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Σχετικές ειδήσεις