ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου αρνείται ότι συμμετείχε στους «Πυρήνες»

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου αρνείται ότι συμμετείχε στους «Πυρήνες»

«Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις» υποστηρίζει η μάνα των αδελφών Τσάκαλου, στο σπίτι της οποίας είχε βρει καταφύγιο η μέχρι πρότινος καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

Η μητέρα των δυο κρατούμενων και ήδη καταδικασμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απολογείται αυτήν την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για υπόθαλψη εγκληματία.

Την ίδια στιγμή τυπική απολογία δίνει αυτή την ώρα και ο γιος της, Χρήστος Τσάκαλος στον εφέτη ειδικό ανακριτή για τρομοκρατικές πράξεις που του αποδίδονται μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου , η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αδελφού του Χρήστου που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αρνείται την κατηγορία.

Αρνείται επίσης και την υπόθαλψη εγκληματία που της αποδίδεται «πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική», υποστηρίζει.

Σχετικές ειδήσεις