ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τρεις νέοι μάρτυρες θα καταθέσουν για τη λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τρεις νέοι μάρτυρες θα καταθέσουν για τη λίστα Λαγκάρντ

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη (05/03) για πέμπτη ημέρα η δίκη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κάθεται στο εδώλιο.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν τρεις μάρτυρες. Πρώτος θα καταθέσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Λουκάς Τσούκαλης.

Δεύτερος μάρτυρας είναι ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος, ενώ τρίτη είναι η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα. Την κλήτευση της κυρίας Μπέλμπα αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή (04/03) κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο οποίος επέμεινε να μην απαντά σε ερωτήσεις που εκείνος έκρινε πως αφορούν την κατηγορία που αντιμετωπίζει σε άλλο δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υποστήριξε πως το USB που παρέδωσε είναι το ίδιο ως προς το υλικό που παρέλαβε.

Σχετικές ειδήσεις