ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την αθώωση Κασσιδιάρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Την αθώωση Κασσιδιάρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Να αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση που πραγματοποίησε στην Λιάνα Κανέλλη, ζήτησε ο εισαγγελέαςτου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας αν και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του διότι «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», ωστόσο ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως είπε στην πρότασή του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριών μηνών.

«Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπήσει μια γυναίκα...», παραδέχθηκε νωρίτερα απολογούμενος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.

«Θα αναφερθώ μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Όχι, ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από την εκπομπή. Για τη Δούρου είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ήταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια, αλλά για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποια ήταν κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κασιδιάρης.

- Εισαγγελέας: Τι κάνατε μετά το περιστατικό;

- Κασιδιάρης: Έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν ούτε τίποτα.

- Εισαγγελέας: προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ. Κανέλλη;

- Κασιδιάρης: Όχι, βρήκα τοίχο απέναντι μου.

- Εισαγγελέας: Γιατί δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;

- Κασιδιάρης: Θα ζητούσα, αν δεχόμουν μια συγγνώμη.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιδιώτης ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Το συγκεκριμένο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη. Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα. Ολωσδιόλου, μόνο ελαφριά ασήμαντη βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει....».

Σχετικές ειδήσεις