ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τον Γ. Σμπώκο κάλεσαν οι ανακριτές για το «κύκλωμα εκβιαστών»

Τον Γ. Σμπώκο κάλεσαν οι ανακριτές για το «κύκλωμα εκβιαστών»

Όχι 250.000 (όπως αναφέρει η δικογραφία), αλλά 1, 5 εκατομμύριο ευρώ κατήγγειλε ότι του έκλεψε η εξαδέλφη του, Λίτσα, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός -Τον Γιάννη Σμπώκο, καταδικασμένο για την υπόθεση παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπολου κάλεσαν σε κατάθεση οι ανακριτές που χειρίζονται την δικογραφία για τους «νονούς των φυλακών».

Απολογούμενος για τρίτη μέρα ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα σχετικά με την υπόθεση του «κυκλώματος εκβιαστών» εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού, ο Π. Βλαστός υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά ήταν προϊόν παράνομης ενέργειας και είχαν ....ξεπλυθεί με τη συνδρομή της ήδη προφυλακισμένης εξαδέλφης του Λίτσας (Ευαγγελίας Βλαστού), όπως και του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος - ο όποιος θα συνεχίσει την Τέταρτη την απολογία του - υποστήριξε επίσης ότι τα χρήματα αυτά είχε φροντίσει να βγάλει στο εξωτερικό με πλοίο ο άνδρας της εξαδέλφης του και τμηματικά είχαν επιστρέψει μέσω εμβασμάτων στην Ελλάδα «καθαρά». Με τα λεφτά αυτά σκόπευε μάλιστα να αγοράσει φούρνο γνωστής αλυσίδας, επένδυση που είχε επίσης αναθέσει στη Λίτσα και τον άντρα της.

Ωστόσο, η συγκατηγορούμενη εξαδέλφη του φέρεται κατά τον Βλαστό να έχασε αυτά τα χρήματα ισχυριζόμενη ότι τα ...πέταξε κατά λάθος στα σκουπίδια. Εκδοχή που δεν έγινε πιστευτή από τον κατηγορούμενο. Για το λόγο αυτό, φέρεται να έχει πει στις Αρχές ότι όπως εκείνος τιμωρείται που έχει κλέψει, έτσι και η Λίτσα πρέπει να τιμωρηθεί που τον έκλεψε.

Ο Βλαστός ομολόγησε επίσης ότι αυτός είχε δώσει εντολή να μπει η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως στη Λάρισα, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έκρηξη στο σπίτι της πρόεδρου εφετών που είχε δικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο Βλαστός αρνήθηκε ακόμα ότι έχει σχέση με τις εκρήξεις στο σπίτι της αδελφής του κρατουμένου για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου. Ο τελευταίος έχει κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη (10/3) στους ανακριτές ως μάρτυρας. Μάλιστα, ο βαρυποινίτης αναφερόμενος στους κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP των φυλάκων του Κορυδαλλού φέρετε να είπε πως αυτοί κυκλοφορούν με τρύπια παπούτσια και τρώνε το φαγητό της φυλακής.

Σχετικές ειδήσεις