ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεχίζεται η κατάθεση πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ που ερεύνησε τη λίστα Λαγκάρντ

Συνεχίζεται η κατάθεση πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ που ερεύνησε τη λίστα Λαγκάρντ

Για δεύτερη ήμερα καταθέτει στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο ειδικός πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Δελτσίδης που διενήργησε έρευνα στην παλιά λίστα Λαγκάρντ, αυτή που ήρθε αρχικά από τη Γαλλία, άλλα και στο αντίγραφο της που έφθασε αργότερα.

Ωστόσο, ο μάρτυρας όπως και τη πρώτη ημέρα της κατάθεσης του, δεν μπόρεσε να πει κάτι συγκεκριμένο για το ποιός τελικά έσβησε τα επίμαχα αρχεία που αφορούσαν στους συγγενείς του πρώην υπουργού.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου επέμενε με δεκάδες ερωτήσεις για το πως μπορεί να διαγραφούν αρχεία, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Τάκης Βασιλακόπουλος, ρώτησε ευθέως τον μάρτυρα «αν μπορούσαν τα αρχεία να σβηστούν όταν η λίστα ήταν σε στικάκι στο ΣΔΟΕ χωρίς να αφήσει ίχνη» για να λάβει την απάντηση ότι «μπορεί αν ήταν άριστος ο χρήστης».

Προτάθηκε, μάλιστα, να κληθεί ως μάρτυρας και ο κ. Αντωνόπουλος που έκανε μαζί με τον κ. Δελτσίδη τις πραγματογνωμοσύνες στα αρχεία της λίστας, ενώ η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κληθεί ως μάρτυρας η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ που διετέλεσε συνεργάτης του Ιωάννη Διώτη όταν ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Γιατί χάθηκε το πρώτο στικάκι που έφθασε στο ΣΔΟΕ, μήπως κάποιος ήθελε να κρύψει κάτι ή μήπως ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο γιατί ενδεχομένως είχε γίνει κάποια λαθροχειρία;

Μάρτυρας: Ενδεχομένως.

Συνήγορος: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε επαφή ούτε με τον κ. Βαξεβάνη, ούτε με την πηγή του δημοσιογράφου. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να έπαιζε είτε με ειδικό πρόγραμμα είτε με αλλαγή της ημερομηνίας του υπολογιστή, ερήμην του Γ. Παπακωνσταντίνου;

Μάρτυρας: Εμείς έχουμε καταγράψει όσα έχουμε βρει. Αν κάποιος έπαιζε με τις ημερομηνίες, αυτό δεν μπορούμε να το δούμε.

Συνήγορος: Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, στο ΣΔΟΕ, στο υπουργείο και αλλού, όπου φυτεύουμε ημερομηνίες όποτε μας αρέσει και όπου μας αρέσει ερήμην του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σχετικές ειδήσεις