ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου- Tο αρχικό στικάκι της λίστας Λαγκάρντ θα έδινε στοιχεία

Δίκη Παπακωνσταντίνου- Tο αρχικό στικάκι της λίστας Λαγκάρντ θα έδινε στοιχεία

Στην πιθανότητα να μπορούσαν να εξαχθούν στοιχεία από το αρχικό στικάκι της λίστας Λαγκάρντ , το οποίο απεστάλη από τη Γαλλία, αλλά -όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου- χάθηκε, αναφέρθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σωκράτης Κάτσικας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Νικόλαου Πάσσου, ο κ. Κάτσικας σημείωσε ότι «σίγουρα αυτό που θα έδινε κάποια στοιχεία είναι το στικάκι, πάνω στο οποίο έγινε η μεταγραφή του αρχικού CD».

Σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής ημερομηνιών κατά τη μεταφορά από ένα αρχείο σε άλλο (π.χ. από CD σε στικάκι), ο μάρτυρας είπε ότι οι αλλαγές δεν μπορούν φανούν στις αποθηκευτικές μονάδες (CD, στικάκι, κ.λπ.). Η αλλαγή ημερομηνίας μπορεί να φανεί μόνο στον υπολογιστή και αυτό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, τόνισε, προσθέτοντας ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να σβήσει το περιεχόμενο ενός σκληρού δίσκου υπολογιστή είναι να γίνει επτά φορές format στην κεντρική μονάδα.

Σε ερώτηση του μέλους του δικαστηρίου, Ταξιαρχίας Κόμβου, εάν από ένα αρχείο, όπως είναι η λίστα Λαγκάρντ, διαγραφούν ορισμένα αρχεία, θα υπάρξει αυτόματη αναρρύθμιση των υπολοίπων αρχείων, η απάντηση του κ. Κάτσικα ήταν θετική. «Ναι, στην περίπτωση αυτή, γίνεται αυτόματη αναρρύθμιση των αρχείων», είπε ο μάρτυρας.

Ακολούθως σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης εάν τα αρχεία έχουν αύξοντα αριθμό, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο (Πέμπτη 12 Μαρτίου) το μεσημέρι.

Σχετικές ειδήσεις