ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Εισαγγελέας: Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου

Με το κρίσιμο θέμα της παραγραφής, αν υπάρχει η όχι, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την εισήγησή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η Εισαγγελέας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατέληξε σε συμπέρασμα ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.

Η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού ασκήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προβλέπεται και δεν επηρεάζεται από την διπλή εκλογική αναμέτρηση καθώς η Βουλή που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές της 6 Μαΐου του 2012 λειτούργησε μόνον για δύο ημέρες.

H Εισαγγελέας άσκησε κριτική για τη σύντομη προθεσμία που θέτει ο νόμος για τα αδικήματα των υπουργών και ανέφερε ότι είμαστε η τελευταία χώρα που διαθέτει τέτοια νομοθεσία, τασσόμενη υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απολογούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα εξαπέλυσε ευθείες βολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αρνούμενος κατηγορηματικά ότι εκείνος αφαίρεσε από τη λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας τα ονόματα των τριών συγγενών του ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η «ιστορία είναι στημένη» και πως το κόμμα που υπηρέτησε «με πέταξε στα σκυλιά».

Σχετικές ειδήσεις