ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον Παπακωνσταντίνου

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον Παπακωνσταντίνου

Προσωπικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ επέρριψε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Κατά την εισαγγελέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε πολλές φορές τα αρχεία της λίστας και μόνον αυτός μπορούσε να ξέρει ότι τα ονόματα Ρωσσώνης και Συκιαρίδης αντιστοιχούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα (σύζυγοι των πρώτων εξαδέλφων).

Μόνον ο πρώην υπουργός, υποστήριξε η εισαγγελέας, ήξερε ότι στη λίστα υπάρχουν καταθέτες με μεγάλα ποσά και αυτός είναι εκείνος που άνοιξε και τα σχετικά αρχεία, όπως για παράδειγμα το αρχείο με την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων.

«Ούτε ο Διώτης, ούτε ο Βενιζέλος τα ήξεραν αυτά. Ποιοι έχουν τα μεγαλύτερα ποσά», είπε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πραγματογνωμοσύνες που έγιναν στα επίμαχα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ και τόνισε ότι από αυτές προέκυψαν 24 ανοίγματα στη λίστα που έγιναν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010, όταν η λίστα ήταν στα χέρια του κατηγορούμενου υπουργού - κάτι που ο ίδιος αρνείται.

H εισαγγελέας ανέφερε ένα προς ένα τα αρχεία που ανοίχτηκαν – 58 στο σύνολο - και επεσήμανε ότι πολλά από αυτά ανήκαν σε ονόματα, όπως Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου κ.α. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε ο λογαριασμός με τα 500 εκατ. δολάρια.

«Όλα αυτά παραπέμπουν σε στοχευμένη αναζήτηση από τον χρήστη που έκανε τα ανοίγματα» τόνισε η εισαγγελέας και διερωτήθηκε «πως άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου; Ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Αγγελόπουλο ήξερε ποια ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Oύτε ο κ. Διώτης, ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος, ήξερε ποιοι είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις».

Σχετικές ειδήσεις