ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον ανακριτή ισοβίτης που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για τη δολοφονία Γκιόλια

Στον ανακριτή ισοβίτης που ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για τη δολοφονία Γκιόλια

Στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τον Ιούλιο του 2010 ισχυρίζεται ότι διαθέτει ποινικός κρατούμενος καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον ποινικό κρατούμενο, ο οποίος - όπως λέει- ανήκε και στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2007 - 2009 τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα αυτή έχουν υπόγειες διασυνδέσεις με μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Αν και ο ανακριτής της υπόθεσης, Δημήτρης Φούκας, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τα όσα καταγγέλλει ο εν λόγω κρατούμενος, εντούτοις, ως είχε υποχρέωση τον κάλεσε να καταθέσει στις 27 Μαρτίου όσα γνωρίζει και κυρίως να προσκομίσει τα στοιχεία εκείνα που -όπως λέει- διαθέτει.

Το ίδιο πρόσωπο δηλώνει επίσης ότι διαθέτει στοιχεία και για την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Α.Τ. της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 καθώς και πληροφορίες γύρω από την επίσκεψη του Τούρκου τότε πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα το 2010, όπου σύμφωνα με τον κρατούμενο στοχοποιήθηκαν δημοσιογράφοι και δικαστές, ενώ όπως ισχυρίζεται παραδόθηκε οπλισμός σε ομάδες ακροαριστερών και ακροδεξιών.

Στο μεταξύ, τους πρώην υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαληνάκη καλεί ως μάρτυρες να καταθέσουν ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας στην υπόθεση διερεύνησης του «Σχεδίου Πυθία», το οποίο στόχευε στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις