ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακίστηκε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Προφυλακίστηκε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Η είδηση θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ - που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος στις υποθέσεις των μιζών από τα εξοπλιστικά - κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του στον ανακριτή υποσχέθηκε ότι θα δώσει… ονόματα και διευθύνσεις, από τους πελάτες του - Κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων δεσμεύτηκε στους ανακριτές ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αναζητήσει και θα παραδώσει κατάλογο με τους πελάτες του.

Αν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η υπόσχεση του τραπεζίτη γίνει πραγματικότητα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που θα συνταράξουν το πανελλήνιο τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο κατηγορούμενος για μίζες σχετικά με την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του.

Συνεπώς, όπως είπε, δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Αναφέρθηκε, δε, για μια ακόμη φορά στους χαλαρούς κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.

Ο Όσβαλντ φέρεται επίσης να επανέλαβε ότι ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες.

Σχετικές ειδήσεις